Oglašivači ističu Croatia Effie kao najvažniju strukovnu nagradu u industriji, rangirajući ju čak i ispred Cannesa (Ipsos istraživanje 2016.)

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

OTVARAJU SE PRIJAVE ZA CROATIA EFFIE 2019

U subotu, 15. prosinca/decembra, otvorene su prijave za natjecanje koje slavi učinkovitost marketinške komunikacije – Croatia Effie 2019. koji i dalje prati najviše svjetske standarde. Otvaranjem prijava zabilježeno je deset godina Effie natjecanja u Hrvatskoj.

U nastojanju da se svake godine unaprijedi natjecanje i njegova kvaliteta ove godine će se u Hrvatskoj, sukladno međunarodnoj praksi, prijave vršiti putem službenog softvera.  Riječ je o novom, provjerenom i nadasve funkcionalnom sustavu ­Effie Worldwidea koji će uvelike olakšati proces prijave u skladu sa svjetskim praksama. HURA poziva sve prijavitelje da prouče pravilnik i na vrijeme krenu pripremati svoje prijave. Ove godine novost je da je uveden i dodatni, treći rok, čime se rok prijava neće produživati već će finalno biti zatvoren s 21. veljače/februara 2019. godine.

Datumi prijava su sljedeći:

  • – 28. 1. rani prijavni rok
  • 1. – 9. 2. redovni prijavni rok
  • 2. – 21. 2. kasni prijavni rok

Ovogodišnji žiri bit će višestruko proširen brojem iskusnih članova, a nastavno na prošlogodišnju praksu, prijavitelji će i ove godine moći zatražiti opisne komentare te feedback s inputima za unaprjeđenje budućih prijava.

Oglašivači ističu Croatia Effie kao najvažniju strukovnu nagradu u industriji, rangirajući ju čak i ispred Cannesa (Ipsos istraživanje 2016.), a Effie je daleko poznat pod sloganom “Ideje koje djeluju”.

Važno je spomenuti da projekti koji su na prošlogodišnjem natjecanju konkurirali u kategoriji Dugoročna učinkovitost, ove godine to ne mogu učiniti.

Više informacija o prijavi pronađite na www.effie.hr.

HDD GALERIJA: DUŠAN BEKAR – DIZAJNER IZ SJENE

24. sata: Otvorene prijave za Croatia Effie; Dušan Bekar – Dizajner iz sjene; IDEA karavan u Srbiji; Tele2 i Reach for Change otvorili novi natječaj... 1

U utorak 18. prosinca 2018. u 19 sati, u HDD galeriji će biti otvorena izložba Dušan Bekar: Dizajner iz sjene. Izložba nas upoznaje s djelima izuzetno potentnog grafičkog dizajnera, fotografa i slikara Dušana Bekara koji je djelovao na polju komercijalnog i korporativnog dizajna od početka 50-ih do početka 21. stoljeća u Hrvatskoj u statusu samostalnog umjetnika, a kreativno je aktivan i danas. Autori koncepcije izložbe su Alira Hrabar Oremović i Duško Bekar jr.

Bekar je jedan od rijetkih dizajnera kojeg krasi interdisciplinarnost, autor koji jednako vješto vlada crtačkim, slikarskim, grafičkim i fotografskim tehnikama, dizajner koji je tijekom čitavog svog djelovanja nastojao pratiti aktualne trendove u svjetskom dizajnu bez podlijeganja nekoj maniri, a opet obilježivši dizajnerski prostor određenim vizualnim konstantama koje čitamo nedvosmisleno kao njegove.

Izložba će biti otvorena do 11.1.2019. godine

IDEA KARAVAN OBRADOVAO VIŠE OD 5.000 MALIŠANA U 50 INSTITUCIJA ŠIROM SRBIJE

24. sata: Otvorene prijave za Croatia Effie; Dušan Bekar – Dizajner iz sjene; IDEA karavan u Srbiji; Tele2 i Reach for Change otvorili novi natječaj... 5

Više od 5.000 novogodišnjih paketića ovog vikenda obradovalo je mališane u 50 institucija širom Srbije, među kojima se nalaze domovi za nezbrinutu djecu i dječije bolnice, zahvaljujući društveno odgovornoj akciji „Volimo praznike jer volimo jedni druge“ koju četvrtu godinu zaredom organizuje trgovinski lanac IDEA. Uz podršku Povjerenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković, ovaj trgovinski lanac koji posluje u okviru kompanije Mercator-S, prvo je podijelio novogodišnje paketiće djeci u Centru za zaštitu odojčadi, djece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu u petak, kada su najavili posjetu karavana drugim ustanovama širom Srbije.

U nedjelju, 16. decembra IDEA karavan je sa više od 2.000 zaposlenih obišao preko 50 institucija, u 23 grada širom Srbije, i tom prilikom su priredili iznenađenja za više od 5.000 mališana, kojima su zajedno sa Deda Mrazom podijelili novogodišnje paketiće.

TELE2 I ZAKLADA REACH FOR CHANGE OTVORILI PRIJAVE ZA NOVE PROJEKTE

24. sata: Otvorene prijave za Croatia Effie; Dušan Bekar – Dizajner iz sjene; IDEA karavan u Srbiji; Tele2 i Reach for Change otvorili novi natječaj... 4

Tele2 i Zaklada Reach for Change otvorili su 12. prosinca prijave za natječaj kroz koji će financijski podržati tri projekta društvenog poduzetništva. Prijavljeni projekti trebaju biti usmjereni na područje razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti izražavanja djece.

Podrška kroz projekt „Reach for Change – Budi promjena“ sastoji se od financiranja u iznosu od 180.000,00 kuna po projektu za razdoblje od godine dana te od nefinancijske podrške kojom Zaklada Reach for Change i Tele2 pomažu društvenim poduzetnicima postići održivost njihovog rada i što bolje rezultate za dobrobit djece. Prijave na natječaj se podnose isključivo online sustavom za prijave na croatia.reachforchange.org, a natječaj je otvoren do 24. siječnja 2019. godine.

ADC OBJAVIO IMENA PREDSJEDNIKA ŽIRIJA

24. sata: Otvorene prijave za Croatia Effie; Dušan Bekar – Dizajner iz sjene; IDEA karavan u Srbiji; Tele2 i Reach for Change otvorili novi natječaj... 3

ADC je najavio deset predsjednika žirija za 98. izdanje ADC Annual Awards. Već šestu godinu zaredom, okupljen je tim stručnjaka, uz ravnopravnu predstavljenost spolova, koji predstavljaju sam vrh u njihovim poljima rada. Oni će voditi svoje žirije u raspravama i odlučivanju ko će osvojiti prestižne ADC Kocke narednog maja/svibnja: AdvertisingTaras Wayner, CCO, Saatchi & Saatchi NY; Brand & communication designRichard Ting, Global Chief Design Officer, R/GA; Experiential DesignAnne Harawaka, Principal, Two Twelve; Illustration: Edel Rodriguez, Artist, Edel Rodriguez Studios; Interactive – PJ Pereira, Co-Founder & Creative Chairman, Pereira O'Dell; Packaging & Product DesignKaren Welman, Founding Partner & CCO, Pearlfisher; PhotographyLauren Greenfield, Photographer/Filmmaker, Evergreen Pictures; Publication DesignJulia Hasting, Creative Director, Phaidon; Spatial DesignClive Wilkinson, President & Design Director, Clive Wilkinson Architects; TypographyGail Anderson, Creative Director, Visual Arts Press @ SVA.

Kompletni žiriji, ali i predsjednici žirijaa u kategorijama Motion & Film Craft i novoj Fashion Design, bit će otkriveni početkom naredne godine.

Rok za prijave na ADC 98th Annual Awards je 31. januar, 2019.

ACCENTURE OJAČAVA SVOJE PROGRAMATIČNO POSLOVANJE

Accenture Interactive širi svoje kapacitete za programatični zakup medija preuzimanjem kompanije Adaptly, oglašivačke tvrtke sa sjedištem u New Yorku, specijalizirane za kampanje koje se temelje na podacima putem online kanala, uključujući Google i Facebook.

Digitalni ogranak Accenturea najavio je ovo preuzimanje u obavijesti na njihovoj stranici, ali nisu otkrili detalje preuzimanja.

Firma Adaptly osnovana je 2010. godine, i od tada je narasla na 150 zaposlenika s uredima u Chicagu, Los Angelesu i Londonu, pored baze u New Yorku, a s vremenom će postati dio Accenture Interactive Operations.

YUKI KANI SE PRIDRUŽUJE KREATIVNOM TIMU BETC ETOILE ROUGE

24. sata: Otvorene prijave za Croatia Effie; Dušan Bekar – Dizajner iz sjene; IDEA karavan u Srbiji; Tele2 i Reach for Change otvorili novi natječaj... 2

Yuki Kani pridružio se agenciji BETC ETOILE ROUGE u ulozi kreativnog direktora, i kao dio kreativnih timova na čelu s izvršnom kreativnom direktoricom Jasmine Loignon.

Nakon što je diplomirao na Tama Art univerzitetu u Tokiju, Yuki je započeo karijeru u agenciji Carré Noir, prije nego što se pridružio BETC-u i kasnije BETC Luxe kao art direktor. Tokom 12 godina provedenih u BETC-u radio je za brendove kao što su Air France, Evian, Lacoste, Giorgio Armani i Van Cleef & Arpels.

U BETC ETOILE ROUGE, on će biti zadužen za kreativu za Le Bon Marché, te za luksuzne brendove iz AccorHotels grupe i grupe Coty. Također će raditi uz Delphine de Canecaude sa bivšim brendovima Etoile Rouge kao što su Ofée, Dior Fragrances i Louis Vuitton.