Alexander Sperl pridružio se menadžment timu Tele2 Hrvatska

This article is also available in: English

Alexander Sperl pridružio se menadžment timu Tele2 Hrvatska na funkciji glavnog direktora marketinga gdje će voditi razvoj strategije, marketing proizvoda, upravljanje iskustvom korisnika, brend te korporativne komunikacije.

Sperl je gotovo dva desetljeća proveo na vodećim pozicijama u telekom industriji, a njegovo iskustvo obuhvaća mobilne te objedinjene mobilne i fiksne usluge u nekoliko zemalja. Bio je, između ostalog, CCO vodećeg teleoperatera u Austriji, CEO i CMO mobilnog teleoperatera u Srbiji te direktor marketinga i prodaje mobilnog operatera u Sloveniji. Alexanderovo je međunarodno konzultantsko iskustvo osebujno, a u svijet telekomunikacija došao je iz Microsofta i Procter & Gamblea.

ŠVEDSKI BRAND EKSPERT DOLAZI NA DIGITAL TAKEOVER

24 sata: Novi glavni direktor marketinga u Tele2 Hrvatska; Johan Ronnestam na Digital Takeoveru; 70. godina JDP-a; Digitalni divovi u TV oglasima... 4

Johan Ronnestam, vodeći švedski brand ekspert, osvajač Lava iz Cannesa, inovator, futurist i TEDx-ov speaker dolazi na Digital Takeover u Cinestaru u Branimir Centru u Zagrebu, 12. ožujka 2019., gdje će  govoriti o kreativi i komunikaciji u svjetskom digitalnom poslovanju

Ronnestam je zasluženo jedan od najcjenjenijih svjetskih govornika o futurističkim trendovima u poslovanju i kreiranju komunikacije za globalne kompanije, i danas je jedan od najvećih svjetskih autoriteta u digitalnom marketingu.

Na nadolazećem Digital Takeoveru govorit će o procesu pokretanja tvrtke i lansiranju proizvoda u globalnom digitalnom poslovnom okruženju. Predstavit će svoje bogato iskustvo stečeno u radu s najvećim svjetskim kompanijama poput IKEA-e, Adidasa, Nokie, Toyote, H&M-a i Omege te pokazati kako se odvija proces stvaranja integrirane digitalne kampanje za kompaniju koja se na tržište želi plasirati u punom potencijalu. Ronnestam će istaknuti najvažnije smjernice u brendiranju tvrtke, ali i izazove s kojima se u tom procesu susreće.

Posjetitelje na Digital Takeoveru očekuje bogat cjelodnevni program uz niz predavanja, panel diskusija i interaktivnih inovativnih formata. Sve novosti o programu pratite na Facebooku i na  službenoj stranici.

MONOGRAFIJA O 70. GODINA JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

24 sata: Novi glavni direktor marketinga u Tele2 Hrvatska; Johan Ronnestam na Digital Takeoveru; 70. godina JDP-a; Digitalni divovi u TV oglasima... 2

Tokom cijele 2018. godine, Jugoslovensko dramsko pozorište je premijernim izvođenjem Cankarevog Kralja Betajnove u režiji Milana Neškovića, ali i drugim svojim premijerama, važnim inostranim gostovanjima i programima proslavljalo 70 godina postojanja, a pred sam kraj 2018. iz štampe je izašla monografija posvećena dosadašnjoj istoriji jednog od najznačajnijih i umjetnički najreprezentativnijih teatara u regionu.

Studija publikovana u monografiji ne prati detaljno povijest JDP-a nego se fokusira na najmarkantnije događaje iz historije, a prije svega na stvaraoce koji su odigrali ključnu ulogu u formiranju do danas prepoznatljivog stava Jugoslovenskog dramskog pozorišta prema teatarskoj umjetnosti. U knjizi je publikovan i dosadašnji repertoar ovog teatra, popisani su najznačajniji datumi iz njegove historije, a monografiju krase i fotografije koje svjedoče o njegovim najblistavijim predstavama.

Monografiju su priredili Maja Medić i Aleksandar Milosavljević, bogatu dokumentaciju i teatrografiju je za ovu priliku obradila Dr Jelena Kovačević, a urednik izdanja je Gorčin Stojanović, umjetnički direktor Pozorišta.

DIREKTOR DELOITTE DIGITALA: ‘AGENCIJE NAS KOPIRAJU’

24 sata: Novi glavni direktor marketinga u Tele2 Hrvatska; Johan Ronnestam na Digital Takeoveru; 70. godina JDP-a; Digitalni divovi u TV oglasima... 3

Konsultantske kuće žele „postaviti smjer za budućnost“ i nisu zainteresirane za oponašanje postojećih agencija, tvrdi direktor Deloitte Digitala Andy Main.

„Zapravo bih rekao da agencije pokušavaju kopirati one koji su kao Deloitte Digital u ovome svijetu“, rekao je Main za Ad Exchanger.

„Agencije koje se u poslovnom modelu snažno oslanjaju na medije muče se da to odbace kao glavni izvor svojih prihoda, ali se ne mogu dovoljno brzo promijeniti,“ dodao je on, primjećujući kako zapravo Facebook i Google „jedu sa agencijskih tanjira“, a ne konsultantske kuće.

Budući da je tako, on ne vidi interes za ulazak u medijski prostor, te preferira partnerstvo s medijskim agencijama, tvrtkama za plasman poruka, ali i duopolom, prema potrebi.

DIGITALNI DIVOVI ULAGALI MNOGO NA TV OGLAŠAVANJE U 2018.

24 sata: Novi glavni direktor marketinga u Tele2 Hrvatska; Johan Ronnestam na Digital Takeoveru; 70. godina JDP-a; Digitalni divovi u TV oglasima... 1

Google, Amazon i Facebook potrošili su ukupno 427 miliona dolara na TV oglase u 2018. godini kako bi promovirali svoje pametne kućne uređaje. Amazon je potrošio najviše tokom godine, ali Facebook je bio najagresivniji tijekom praznika, ulažući 131 milion dolara na oglase u decembru/ prosincu, više nego Amazon i Google zajedno, i to nakon lansiranja svojih Portal uređaja, tvrde u iSpot.tv.

„Nema toga koga oni ne ciljaju sa ovim uređajima. Žele izgraditi svijest i povjerenje, pa zato vidimo tako visoke TV brojke“, izjavila je analitičarka eMarketera Victoria Petrock za Business Insider. Ali Facebook nije samo stisnuo gas na polju TV oglašavanja. Iako ne postoje tako jasni podaci kao za TV, postoje pokazatelji kako je ova društvena platforma mnogo ulagala i digitalno kako bi se našla u vidokrukugu potrošača koji razmatraju kupovinu Alexa i Google Home uređaja.