Ad Venture Student je paneuropsko natjecanje koje poziva studente komunikacija da razviju oglašivačku kampanju za stvarnog klijenta

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

ELIA PEKICA PAGON: THE WISDOM OF ARAMIS

Ovih je dana izašla iz tiska nova knjiga eseja na engleskom jeziku pjesnikinje i publicistkinje Elije Pekice Pagon pod naslovom The Wisdom of Aramis. Ova uistinu prekrasna knjiga donosi vrijedne životne lekcije koje možemo naučiti od naših najboljih i najvjernijih pratitelja te na vrlo emotivan način progovara o jednom boljem svijetu, točnije onakvom  kakav bi bio kada bismo se svi mi ponašali po tim dražesnim životnim pravilima iznenađujuće isprepletenima nitima čiste dobrote i bezuvjetne ljubavi te svim ostalim, pravim životnim vrijednostima koje smo u sveopćoj trci za materijalnim neopravdano zanemarili njegovati u svakodnevnom životu i našim međusobnim odnosima. Knjiga je obogaćena mudrostima drevnih i suvremenih autora, kao i fotografijama same autorice te poznatih hrvatskih fotografa Željka Koprolčeca i Ivana Balića – Cobre.

KUPOVINA OSIGURANJA PUTEM UNIQA VIBER BOTA OSVJEŽENA NOVIM STICKERIMA

24 sata: Nova knjiga Elije Pekice Pagon; Novi UNIQA Viber stickeri; Studentsko natjecanje EACA-e; Tehnološki divovi u SAD-u trebaju se spremiti za regulaciju... 2

Koristeći nove UNIQA Viber stickere, u svega nekoliko dana razmijenjeno je preko 150.000 sigurnih poruka ljubavi, a više od 50.000 novih korisnika izvršilo je download UNIQA Viber App-a.

Viber Bot UNIQA osiguranja, pored novih stickera, nudi kompletan digitalni servis klijentima: kupovinu osiguranja, prijavu odštetnih zahtjeva te odgovore na postavljena pitanja u vezi sa proizvodima i uslugama ove osiguravajuće kuće. Naime, korištenjem napredne tehnologije, Viber Bot vodi klijenta do željenih informacija. Na ovaj način, preko 100.000 prijavljenih pratilaca javnog Viber account-a UNIQA osiguranja mogu kupiti putno osiguranje ili UNIQA S.O.S. pomoć na putu. I sve to u svega nekoliko klikova!

Sjajna vijest za postojeće klijente UNIQA osiguranja je funkcionalnost „Moja UNIQA“ na UNIQA Viber Bot-u putem koje, uz prethodnu registraciju, klijenti mogu u svakom trenutku prijaviti štetu, provjeriti status odštetnog zahtjeva, status aktuelnih i isteklih polisa osiguranja, stanje dužine premije ili stanje uplaćenog iznosa po polisi te kontaktirati svog prodajnog savjetnika.

Novi stickeri, sa prepoznatljivim likom UNIQO jednoroga, sigurno će svakodnevno dopisivanje učiniti još ljepšim, pogotovo u prazničnom periodu koji je pred nama. Među stickerima se nalaze se i novogodišnji, a paket veselih UNIQO stickera dostupan je besplatno do kraja januara 2019. godine. Jedino što trebate je preuzeti ih u Viber trgovini sticker-ima.

EACA POKRENULA  STUDENTSKO NATJECANJE S CILJEM UKIDANJA STEREOTIPIZIRANJA U OGLAŠAVANJU IGRAČAKA

24 sata: Nova knjiga Elije Pekice Pagon; Novi UNIQA Viber stickeri; Studentsko natjecanje EACA-e; Tehnološki divovi u SAD-u trebaju se spremiti za regulaciju...

Ad Venture Student je paneuropsko natjecanje koje poziva studente komunikacija da razviju oglašivačku kampanju za stvarnog klijenta. Natjecanje omogućava studentima da testiraju vlastite vještine i iskuse komunikacijsku industriju u stvarnom životu, a najbolje kampanje će ujedno imati priliku biti plasirane uz podršku klijenta. Ovo natjecanje zajednički organiziraju EACA i European Institute of Commercial Communication Education (edcom)

Ovogodišnji klijent, Let Toys Be Toys, je kampanja koju su na društvenim medijima uspostavili angažirani roditelji u 2012. Kampanja je usmjerena na igračke i oglašivačke industrije, s ciljem da spriječi limitiranje dječjih interesa promicanjem igračaka namijenjenih i pogodnih samo za djevojčice i igračaka samo za dječake. Studenti iz područja komunikacija pozvani su da kreiraju kampanju koja će ciljane publike osvijestiti te im pomoći da razumiju zašto je rodno stereotipno oglašavanje prema djeci važno.

Prijavljeni projekti će biti ocjenjivani u tri kruga od strane žirija, sastavljenog od akademika, oglašivačkih profesionalaca te klijenata. Tri tima finalista imat će priliku prezentirati svoju kampanju tijekom edcom sastanka članova u svibnju 2019. Pobjednički tim bit će nagrađen putovanjem, smještajem i kotizacijom za Cannes Lions festival kreativnosti, koji se održava u lipnju 2019.

TIM COOK: TEHNOLOŠKE KOMPANIJE U SAD SE TREBAJU PRIPREMITI ZA REGULACIJU

24 sata: Nova knjiga Elije Pekice Pagon; Novi UNIQA Viber stickeri; Studentsko natjecanje EACA-e; Tehnološki divovi u SAD-u trebaju se spremiti za regulaciju... 1

Velike američke tehnološke kompanije trebaju se spremiti za “neizbježnu” regulaciju, tvrdi izvršni direktor kompanije Apple, Tim Cook.

Cook predviđa da će SAD usvojiti nove zakone kojima bi se tehnološke kompanije spriječile u zloupotrebi ličnih podataka. Cook je istakao da nije veliki obožavalac regulacije i da je veliki poštovalac slobodnog tržišta, ali da se “mora priznati kada slobodno tržište ne radi”.

“Ovo nije stvar privatnosti nasuprot profita, niti privatnosti nasuprot tehničkih inovacija”, rekao je on i dodao da je “to lažni izbor”.

Šef Applea je upozorio na masovno prikupljanje podatak koje Google i Facebook rade već godinama. Pažljivo je distancirao Appleov poslovni model – prodaja proizvoda korisnicima za profit – od onih internet platformi koje, kako je rekao “skupljaju sve što mogu da nauče o vama i pokušavaju to prodati”.