Najviše prijava za ovogodišnji Diggit bilo je u kategorijama Hrana i piće te Trgovina

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

NA TAKMIČENJE ZA NAGRADU DIGGIT PRIJAVLJENO 57 RADOVA

Stručni žiri će do 22. maja, kada će biti održano finalno žiriranje, ocijeniti 57 prijavljenih radova za nagradu Diggit u 13 različitih kategorija. Najviše prijava (12) bilo je u kategoriji Hrana i piće te Trgovina. Automobilska industrija i Neprofitne organizacije su zabilježile svaka po 6 prijava, IT i telekomunikacije 5, isto toliko i kategorija Proizvodi za dom.

Predsjdnica žirija je Liija Rakuša, vođa medijskog zakupa u kompoaniji Lidl Slovenija, a članovi su: Milena Jakovljevič, suvlasnica i vođa digitalnog marketinga u digitalnoj agenciji Mediodrom, mag. Mitja Jereb, strateški direktor u digitalnoj agenciji Renderspace, mag. Jaka Lenardič, direktor digitalne agencije ENKI, Urša Mivšek Sitar, direktorica ljubljanske kancelarije oglašivačke agencije AV studio, Barbara Randić, vođa tržnih komunikacija za regiju Adriatik u Renault Nissan Slovenija, Maja Remic, direktorica interneta, marketinga i oglašavanja u poduzeću Merkur, Zoran Savin, direktor poduzeća Styria digital marketplaces, Robert Schmitzer, direktor digitalnog razvoja Dela, zamjenik odgovornog urednika Slovenskih novic i vodja portala slovenskenovice.si i mag. Primož Zupan, direktor poduzeća MBILLS.

Više o 6. DIGGITU možete saznati na www.diggit.si.

38. BUSINESS CAFÉ U ZAGREBU: NEKI NOVI KLINCI

U Zagrebu će 22. maja/svibnja u 18,00 sati biti održan 38. Business Café, redovno okupljanje malih poduzetnika i onih koji bi to željeli biti. Gosti ovog BC će biti mladi koji pokazuju ili su već dokazali poduzetnički talent i njihovi roditelji.

Kako razmišlja nova generacija? Što možemo od njih naučiti? Koliko su drugačiji i po čemu? Kako se možemo pripremiti/prilagoditi za njih kao naše kupce/potrošače? Hoće li oni ostati ili otići? Sve su to pitanja na koja će prisutni dobiti odgovore slušajući talenitranu djecu.

Najmlađa gošća Business Café ikad bit će YouTuberica koja je dio prve YouTube serije u regiji koja se zove ISTI SAN, i emitira se na kanalu JoomBoos. Ona se zove Lara Borna Brkljač (10) i doći će u pratnji majke, poznate TV voditeljice Lane Pavić.

Putem Skypea uživo iz Solina voditelj će razgovarati s Ivanom Mrvošem, poznatijem kao “onaj dečko s pametnim klupama”, vlasnikom tvrtke Include koja danas izvozi pametne klupe u više desetaka zemalja diljem svijeta.

Uživo je i Miro Čabraja, koji uspješno vodi vlastito poduzeće La La Land koje se bavi organizacijom i edukacijom najmlađih kroz razne projekte.

Za kraj prisutni će poslušati i Mihaelu Lekić koja drži na okupu cijeli Business Café tim, a već je prošle godine, s tek navršenih 20, održala svoj prvi TEDx Talk.

Sponzori Business Caféa u Zagrebu su: Beiersdorf Nivea, www.nivea.com; Pharmas, www.pharmas-group.com; Wuestenrot stambena štedionica d.d. www.wuestenrot.hr ; Eva – sustav za prirodno filtriranje vode, www.eva.hr; Enzita aparati, www.enzita.hr; Knjigovodstvo Biro 59, www.zagrebracunovodstvo.com
Quantum IT, www.quantum-ict.hr

TIM CONNECTED POBJEDIO NA RUMUNSKOM TAKMIČENJU ZA MLADE KREATIVCE KOJI ĆE IĆI U CANNES

Florentina Dumitru i Stefania Bugan – članice tima Connected – pobjedile su na takmičenju za mlade kreativce u Rumuniji, nakon intenzivnog treninga i rigorozne selekcije, tokom 13. semestra Alternativne škole za kreativno razmišljanje (Alternative School for Creative Thinking).

Njih dvije će predstavljati Rumuniju u konkurenciji Young Lions koja se održava u Cannesu za vrijeme Lions festivala u junu, a natjecat će se sa sličnim timovima iz svih krajeva svijeta.

13 sezona Alternativne škole primila je preko 40 takmičara iz kompanija kao što su: Albalact, Altex, Bunge, CEZ, Golin, Glaxosmithkline, Electrecord, Henkel, Philips, Rogalski Damaschin, Vel Pitar, Skin, ali i studente SNSPA Univerziteta i fakulteta novinarstva iz Bukurešta, koji su dobili stipendije nakon takmičenja održanog prije upisa.

Među liderima koji ocijenili timove bile su i Vesna Vlašić, generalna direktorica McCann Srbija te Tamara Kostro, direktorica PR-a u McCann Adriatics, kao i: Elena Markos – Business Development Manager – UK, IRL i CEE, WGSN; Hande Guler – kreativni direktor DDB Berlin; Tahaab Rais – direktor planiranja i strategije u F7 za MENA regiju; Nicoleta Padure – bivša rumunska članica žirija na Eurobest i Dubai Lynx festivalima; Alexandru Haidamac – osvajač Young Lions Design natjecanja; Alexandra Bombita & Andrei Chirisi – veterani Alternativne škole i mčlanovi Above 106 (elitna grupa ove škole); Vera Gavrila – direktorica strategije u Media Concept Store; Filip Gonzacenco – art director u Publicis Paris; Alina Damaschin – rumunska članica žirija u Cannes Lions PR 2017 i glavna partnerica u Rogalski Damaschin; Mara Cristina – brend menadžer, MiniPrix; i Florentina Taudor – CEO kompanije Renania, koja već dugo vremena podržava Alternativnu školu i njene pobjednike na međunarodnim takmičenjima.

PRIBLIŽAVA SE GLOBAL SUMMIT NEW YORK

Ostale su još samo tri sedmice do Global PR Summit-a koji će se održati u New Yorku u periodu 8-9 juna, u One World Trade Centru, te se mjesta popunjavaju jako brzo.

Vjerojatno najvažniji PR događaj u SAD-u 2017. godine donijet će interaktivne prezentacije 20 američkih i međunarodnih PR stručnjaka, koji dolaze iz kompanija kao što su Prudential, Unilever Hair Care, Lego i Sony Music pa do Pfizera, Nielsena, Schneider Electrica and Visit Britain. Učesnici mogu očekivati razgovore o najpopularnijim temama i trendovima u PR-u danas, kao što su curenje podataka, krizno komuniciranje, upravljanje reputacijom i tako dalje.

Uz najavljene dolaske delegata iz više od 30 zemalja, ovaj događaj će ponuditi velike mogućnosti umrežavanja s ljudima iz cijelog svijeta. Da biste saznali više o događaju, posjetite ovaj link.