Digitalna ličnost u Sloveniji za ovu godine je Matevž Klanjšek, suosnivač i vođa produktnog razvoja poduzeća Celtra

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

DIGITALNA LIČNOST GODINE U SLOVENIJI JE MATEVŽ KLANJŠEK

Teško je razumjeti digitalnu tehnologiju kao efikasan alat i oruđe u traženju kreativnih rješenja. Više od bilo čega drugog drznemo se nadomjestiti je sasvim jednostavnim ljudskim kontaktom.

Priznanje za važna postignuća na području digitalnih komunikacija u Sloveniji zbog toga zaslužuje neko ko taj kontakt ne potcjenjuje, Upravo suprotno – shvata da je za jedinstveno iskustvo i robnu marku neophodno razumjeti najjednostavnije stvari kod ljudi. To možeš uraditi pomoću digitalnog, ali si još uvijek to ti.

Digitalna ličnost u Sloveniji za ovu godine je Matevž Klanjšek, suosnivač i vođa produktnog razvoja poduzeća Celtra, koje se uspjelo probiti na svjetsko tržište prije svega na osnovu efikasnog miksa digitalnih komunikacija i prisnog ljudskog kontakta. Svjestan je da upravo ta prepletenost svakome ko ulazi na tržište daje supermoć.

DRUŠTVO SRBIJE ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU I OVE GODINE DODJELJUJE NAGRADE NAJBOLJIMA U STRUCI

24 Sata: Matevž Klanjšek digitalna ličnost godine; DSOJ još jednom nagrađuje najbolje; Projekt Grafit u Rovinju; HDD poziva na učešće u izložbi... 5

Društvo Srbije za odnose s javnošću (DSOJ) 16. Maja, u hotelu Hilton, organizuje tradicionalni 21. PRijem na kome će biti nagrađene najbolje agencije, komunikacijske kampanje, projekti, inicijative i pojedinci. Nagrada PRiZNANJE biće dodeljena u 13 kategorija, u cilju promovisanja profesionalnih uzora u oblasti komunikacija i odnosa sa javnošću kako bi se dostigli najviši standardi u razvoju profesije.

Na adresu Društva ove godine pristiglo je 67 prijava. Stručni žiri će dodeliti nagrade za 2017. godinu najboljim agencijama u kategoriji velikih, malih i srednjih. Među nagradama su i one za najbolju integrisanu kampanju, korporativne komunikacije za velika, mala i srednja preduzeća, interne komunikacije i mnoge druge.

Prošle godine glavnu nagradu za PR agenciju godine u kategoriji velikih agencija, dobila je agencija New Moment, dok je u kategoriji malih i srednjih agencija najbolja bila agencija New Media Team.

GRAFIT VRIJEDI AKO JE NA PRAVOM MJESTU

24 Sata: Matevž Klanjšek digitalna ličnost godine; DSOJ još jednom nagrađuje najbolje; Projekt Grafit u Rovinju; HDD poziva na učešće u izložbi... 1

Grafiti su svuda oko nas, ali rijetko se prava ideja nalazi na pravom zidu. Grafitiranje na zabranjenim površinama problem je u mnogim gradovima pa i u Rovinju, ali to tako ne mora biti.

Grad Rovinj-Rovigno i Komunalni servis d.o.o. Rovinj u suradnji s rovinjskim osnovnim i srednjim školama provode projekt Grafit vrijedi ako je na pravom mjestu. Cilj ovog projekta je da učenike upozna sa svim dobrim i lošim stranama grafita i predstavi mogućnosti legalnog grafitiranja u gradu Rovinju. Za razvoj kreativnog koncepta te implementaciju projekta zaslužan je studio za vizualne komunikacije TUMPIĆ/PRENC. U sklopu ove akcije učenici naših škola upoznat će i Krešimira Golubića. Krešimir, (umjetničkog imena Leon GSK, jedan od glavnih pokretača ulične umjetnosti u Hrvatskoj), će održati predavanja u svim osnovnim i srednjim školama, na temu – povijest razvoja grafita, ali prvenstveni naglasak bit će na prezentaciji razlike između umjetnosti i vandalizma.

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA IZLOŽBI HRVATSKOG DIZAJNA 1718

24 Sata: Matevž Klanjšek digitalna ličnost godine; DSOJ još jednom nagrađuje najbolje; Projekt Grafit u Rovinju; HDD poziva na učešće u izložbi... 2
Hrvatsko dizajnersko društvo objavljuje javni poziv za prijavu radova na Izložbu hrvatskog dizajna 1718, koja će se održati od 25. listopada do 25. studenog 2018. godine u Muzeju za umjetnost i obrt i susjednom Salonu Izidor Kršnjavi. Izložba hrvatskog dizajna središnja je i najveća strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj, koja se održava od 1999. u bijenalnom ritmu. Na Izložbi će se predstaviti selekcija recentne dizajnerske produkcije nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja koja obuhvaća profesionalne i studentske radove iz različitih dizajnerskih disciplina. Rok za prijavu radova je 17. lipnja 2018. do ponoći.

Uvjete sudjelovanja te način rada radnih tijela Izložbe hrvatskog dizajna 1718 možete naći u Pravilniku

Prijavnica za prijavu profesionalnih radova

Prijavnica za prijavu studentskih radova

MIRELA HOLY ĆE U RIJECI ODRŽATI PREDAVANJE ODNOSI S JAVNOŠĆU U ZNANOSTI I VISOKOM OBRAZOVANJU

24 Sata: Matevž Klanjšek digitalna ličnost godine; DSOJ još jednom nagrađuje najbolje; Projekt Grafit u Rovinju; HDD poziva na učešće u izložbi... 4

U utorak 15. svibnja, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci,

bit će održano predavanje Odnosi s javnošću u znanosti i visokom obrazovanju. Predavačica je dr. sc. Mirela Holy, voditeljica specijalističkog stručnog diplomskog studija odjela za Upravljanje poslovnim komunikacijama na Veleučilištu VERN.

Početak predavanje je u 17:00 sati.

DIZAJN DISTRIKT ZAGREB: POČINJU PRIJAVE ZA HACKING IKEA NATJECANJE

24 Sata: Matevž Klanjšek digitalna ličnost godine; DSOJ još jednom nagrađuje najbolje; Projekt Grafit u Rovinju; HDD poziva na učešće u izložbi...

Od 10. svibnja počele su prijave za HACKING IKEA natjecanje i bit će otvorene do 23. svibnja. Svi zaljubljenici u dizajn i uradi-sam kulturu, dizajneri, ali i entuzijasti, neovisno o profesionalnom statusu ili dobi, mogu se individualno ili u tandemu prijaviti na natjecanje putem internetske stranice.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je Ravnopravnost je bolja za sve, a zadatak finalista bit će da pokažu kako prenamjenom ili doradom bilo kojeg IKEA proizvoda i uspostavom novih odnosa među njima, možemo doprinijeti njegovanju kulture ravnopravnosti kod kuće. Deset finalista koji budu odabrani na temelju motivacijskog pisma i referentnih radova, pokazat će svoje umijeće hakiranja IKEA proizvoda u sklopu jedinstvenog festivala Design District Zagreb, od 14. do 17. lipnja.

Svi finalisti osvojit će IKEA darovne kartice, a pobjednicu/ka IKEA će nagraditi stručnim putovanjem u Švedsku, u samo srce IKEA dizajna.

DIGITALNI KOLAČ U SRBIJI IZNOSI 29,48 MILIONA EURA

Prema podatcima koje je prezentirao Rade Tričković iz agencije Httpool, vrijednost tržišta digitalnog marketinga u Srbiji je 2017. godine iznosila 29,48 miliona eura, čime online oglašavanje u ukupnom oglašivačkom kolaču učestvuje sa 15 do 20 procenata.

Ove brojke su prezentirane kao izvod iz AdEx 2017 istraživanja za Srbiju koji je prezentiran na tek završenoj Digital Day konferenciji.

Rast tržišta digitalnog marketinga u 2017. godini je iznosio 25,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Vrijednost mobilnog oglašavanja je 12,99 miliona eura, a paid for search kategorija je vrijedila 4,21 milion eura (rast od 22 odsto). I kod Local display oglašavanja zabilježen je rast. On je iznosio 6,1 odsto sa ukupnom vrijednosšću od 9,7 miliona eura.