Neki od onih koji su potvrdili osobni dolazak su Davor Bruketa, Nikola Žinić, Ekrem Dupanović, Manuela Šola, Davorin Štetner, Hrvoje Bujas, Josipa Maslač Petričević, Tvrtko Gačić, Ivana Ničević Lesardić, Mirela Španjol Marković

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

VEČERAS JUBILARNI 50. BUSINESS CAFE U ZAGREBU

U četvrtak 24.1.2019. u 18 h u Hotelu Academia tema je kultura uspjeha jer je zapravo to ono što kroz proteklih devet godina organizator i gosti zajedno promiču na Business Cafe eventima.

U goste dolaze najtraženiji gosti prema ocjeni publike sa prethodnih evenata, kao što su Nenad Bakić, poduzetnik, investitor, autor bloga eclectica, pokretač STEM revolucije, te nagrađivane poduzetnice Gordana Nikolić, vlasnica i dekanica visoke poslovne škole PAR iz Rijeke i Irena Orlović, vlasnica izdavačke kuće Harfa iz Splita

Nakon razgovora s njima uslijedit će dodjela priznanja 20-ak uspješnih poduzetnika koji su sve ove godine bili gosti Business Caféa i ostavili najveći utjecaj i utisak na publiku.

Neki od njih koji su potvrdili osobni dolazak su Davor Bruketa, Nikola Žinić, Ekrem Dupanović, Manuela Šola, Davorin Štetner, Hrvoje Bujas, Josipa Maslač Petričević, Tvrtko Gačić, Ivana Ničević Lesardić, Mirela Španjol Marković i dr. Još neki će se publici obratiti video porukom.

POSTANITE ČLANOM CROATIA EFFIE ŽIRIJA

Ako u svom radu djelujete po principu Effiejeva slogana Ideje koje djeluju, bez obzira na to za koju ste tržišnu kategoriju specijalizirani, Croatia Effie treba baš vas u svom žiriju.

24 sata: Jubilarni Business Cafe u Zagrebu; Postanite član Croatia Effie žirija; Caratov novi izvještaj; Dodijeljene WARC nagrade za efikasno korištenje tehnologije... 2

13.04.2018., Rovinj – Dani komunikacija 2018., nacionalni festival marketinskih komunikacija koji se odrzava hotelu Lone. Dodjela nagrada EFFIE 2018.
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatsko izdanje natjecanja, u skladu sa svjetskim standardima, dodjeljuje prestižnu nagradu najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata. Budući da svako natjecanje organizatori žele učiniti boljim od prethodnog, žiri pokriva širok spektar različitih područja, za što se traže stručnjaci za tržišno komuniciranje koji će svojim znanjima unaprijediti struku te podijeliti svoja stručna mišljenja i vizije.

Da biste se prijavili za člana žirija, ili predložili druge stručnjake, trebate popunjeni obrazac za nominaciju članova žirija dostaviti na adresu e-pošte info@effie.hr.

Prijave su otvorene do 6. februara/veljače 2019. godine!

TKO ĆE POBIJEDITI, A TKO IZGUBITI U GODINI NOVIH TRENDOVA?

24 sata: Jubilarni Business Cafe u Zagrebu; Postanite član Croatia Effie žirija; Caratov novi izvještaj; Dodijeljene WARC nagrade za efikasno korištenje tehnologije... 1

Proteklih deset godina trendovi koje redovito ističe agencija Carat, vodeća globalna agencija za medijsko planiranje i zakup, postali su nit vodilja za brojne brandove u svijetu nezaustavljivih promjena. U 2018. godini ostvarilo se ukupno osam od deset predviđenih trendova.

U ovogodišnjem izvještaju možete pročitati o tome kako je 2019. godina povezivosti i otkriva koje su implikacije razvoja novih tehnologija (poput 5G mreže) na poslovanje i marketing. Preuzmite izvještaj ovdje.

WARC MEDIA AWARDS: OBJAVLJENI DOBITNICI KATEGORIJE EFFECTIVE USE OF TECH

Kampanja agencije Energy BBDO za američku neprofitnu organizaciju National Safety Council osvojila je Grand Prix i Early Adopter Award u kategoriji efikasnog korištenja tehnologija na 2018. WARC Media Awards.

Kampanja “Prescribed to Death” podigla je svijest o predoziranju opijatima koji se izdaju na recept u SAD-u, sa inovativnim live iskustvom podržanim multimedijalnom kampanjom.

Kampanja je privukla gotovo 2,5 milijarde zarađenih impresija, izgradila vidljivost za NSC, a više od milion Amerikanaca stavilo je oznake na svoje zdravstvene kartice.

Više informacija o nagradama WARC Media Awards 2018 u ovoj kategoriji, kao i o pobjednicima drugih kategorija, možete pronaći ovdje.

7 DANA OSTALO ZA PRIJAVU NA 98. ADC ANNUAL AWARDS

Epsko putovanje ADC-ove Kocke bliži se svome cilju, jer je do krajnjeg roka za prijave na 98. izdanje godišnjih ADC nagrada ostalo još samo sedam dana!

S naglaskom na umijeće, ljepotu i pažnju na detalje u dizajnu – kao i na jedinstveni sistem određivanja cijena koji izjednačava uslove za male studije i pojedinačne kreativce – ADC nagrade ističu se u svijetu dizajna, oglašavanja, ilustracije, fotografije , filma, animacija, mode i još mnogo toga. Ako se želite istaknuti, morat ćete prijaviti svoje radove do idućeg četvrtka, 31. Januara/siječnja 2019. godine.

PRASOON JOSHI SE PRIDRUŽUJE ADFEST-U 2019. KAO PREDSJEDNIK ŽIRIJA

ADFEST je objavio da se Prasoon Joshi pridružio ADFEST-u 2019 kao predsjednik žirija kategorija Audio Lotus i Film Lotus. Joshi je jedan od najcjenjenijih kreativnih lidera u Indiji.

24 sata: Jubilarni Business Cafe u Zagrebu; Postanite član Croatia Effie žirija; Caratov novi izvještaj; Dodijeljene WARC nagrade za efikasno korištenje tehnologije...

Kao izvršni direktor i glavni kreativni direktor McCann Worldgroup Indija i predsjednik McCann Worldgroup Asia Pacific, Joshi kaže: “Oduševljen sam što ću nadgledati dvije najintrigantnije kategorije ADFEST-a: Audio, koji prolazi kroz veliki preporod, i filma, koji odražava bogatstvo lokalnih kultura u azijsko-pacifičkoj regiji i na Bliskom istoku. ADFEST je jedna od mojih omiljenih nagrada i ponosni je zagovornik kreativnosti koja je inspirirana lokalnim uvidima – čast mi je vratiti se na Tajland u martu/ožujku.”

THE ONE CLUB IMENOVAO LAUREN COLE ZA GLOBALNU DIREKTORICU NJIHOVOG ONE ID INCLUSION & DIVERSITY ODJELA

24 sata: Jubilarni Business Cafe u Zagrebu; Postanite član Croatia Effie žirija; Caratov novi izvještaj; Dodijeljene WARC nagrade za efikasno korištenje tehnologije... 4

The One Club for Creativity imenovao je Lauren Cole za direktoricu njihovog odjela za inkluziju i raznolikost One ID na globalnom nivou.

U svojoj novoj ulozi, Cole će nadgledati sve globalne programe i događaje koji se tiču inkluzije i raznovrsnosti koje The One Club provodi. Ona se pridružila klubu prije dvije godine kao program menadžer, a prethodno je držala pozicije u ljudskim resursima i zapošljavanju talenata u kompanijama iCrossing, Hill+Knowlton Strategies i MSLGROUP.