Prva radionica 6. sezone HOWtoWOW akademije odličan je uvod u niz visoko interaktivnih radionica koje HURA priprema u idućim mjesecima

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

HOWTOWOW  AKADEMIJA POČELA S PETICAMA

Prva radionica 6. sezone HOWtoWOW akademije odličan je uvod u niz visoko interaktivnih radionica koje HURA priprema u idućim mjesecima.

Ravid Kuperberg, iz Mindscapesa,oduševio je polaznike prve radionice nove HOWtoWOW sezone. Dvorana je bila dupkom puna, a svi polaznici, njih više od 70, preporučilo bi radionicu svojim kolegama. Uz pomoć poznatih kreativnih alata tvrtke Mindscapes hakirali smo najnagrađivanije i najuspješnije ideje, a posebne pohvale idu predavaču i konkretnim primjerima i alatima koje će, vjerujemo, svi polaznici koristiti u daljnjem radu.

U listopadu dolazi Mark Shayler koji će otkriti tajne uspješne prezentacije. Bilo da pripremate pitch, spremate se za javni nastup ili želite još uspješnije prezentirati svoje ideje pred vlastitim timom, nebiste trebali propustiti radionicu jednog od najboljih predavača ovogodišnjih Dana komunikacija. Mark je svojom karizmom osvojio sve u Rovinju, a idućeg mjeseca (6.10.), na radionici How to give a talk like you have always wanted to? sudionici će saznati u čemu je tajna.

Više informacija o HURA-inoj HOWtoWOW akademiji možete naći na www.hura.hr/howtowow.

MEDALJA ZA KVALITETU: 24 SATA SU I MEĐU MLADIMA NAJČITANIJE DNEVNE NOVINE U HRVATSKOJ

24sata osvojila su još jednu medalju za kvalitetu i tako potvrdila poziciju najboljih dnevnih novina u Hrvatskoj. Ovaj put nagradu su osvojila u kategoriji hrvatskih Millennialsa. To su potvrdili hrvatski potrošači u istraživanju QUDAL – QUality meDAL, svjetskom certifikacijskom programu što ga provodi švicarski ICERTIAS.

Pitanja su bila otvorenog tipa te su ispitanici apsolutno slobodno mogli navoditi one kompanije, brendove, proizvode i usluge za koje smatraju da im pružaju vrhunsku kvalitetu u određenoj kategoriji. 24sata bio je najčešći odgovor ispitanika u dobi 18-37 godina u sljedećoj kategoriji: “Navedite naziv dnevnih novina koje po vašem osobnom iskustvu nude apsolutno najvišu razinu kvalitete na hrvatskom tržištu”.

Zahvaljujući ovako dobivenim glasovima potrošača, 24sata mogu istaknuti oznaku vrhunske kvalitete – QUDAL – QUality meDAL – MILLENNIALS – Croatia 2017/2018 kao i status “24sata dnevne novine – Br.1 u kvaliteti prema izboru hrvatskih Millennialsa”.

SLOVENSKI STARTUP SKUPIO 10 MILIONA DOLARA ZA PET MINUTA

Viberate, slovenski startup i istoimena platforma namijenjena spajanju glazbenika, agenata i organizatora događaja koja će funkcionirati na principu isplate honorara u kriptovalutama, u inicijalnoj je ponudi vlastite kriptovalute Vibe (ICO – inicial coin offerings) u manje od pet minuta prikupio 10 milijuna dolara. Riječ je o kriptovalutnoj inačici tradicionalne inicijalne javne ponude dionica za koju su ulagači pokazali izniman interes bez obzira na to što je riječ o startupu koji postoji tek dvije godine.

“U marketingu se snalazimo kao doma što nam je uvelike pomoglo u kreiranju optimalne globalne kampanje. Cilj nam je evolucija glazbene industrije i pripadajućeg poslovnog modela, oboje zrelih za promjenu, te planiramo postati standardom u glazbenom svijetu. Viberate.com će biti nešto što će svaki ozbiljan glazbenik morati imati”, poručio je Vasja Veber, jedan od suosnivača.

Sjajni glazbenici trebaju i sjajnu promociju, a Viberate je tu da to i omogući, poručuju.

NAJJEFTINIJI IPHONE 8 ĆE KOŠTATI 999 DOLARA

Kompanija Apple se priprema da 12. septembra predstavi dugoočekivani, ali i najskuplji iPhone do sada. Informacije koje su do sada procurile u javnost otkrile su da će najnoviji iPhone 8 koštati 999$. To je tačno, ali prema najnovijim saznanjima to je najmanja cijena.

O čemu se tačno radi?

Kao i do sada Apple će predstaviti novi iPhone, ali u tri različite varijante – od 64, 256 i 512 gigabajta. Evo kako izgleda konačan cjenovnik: 64 GB: 999 dolara; 256 GB: 1099 dolara i 512 GB: 1199 dolara.

FACEBOOK ĆE ULOŽITI MILIJARDU DOLARA U ORIGINALNI SADRŽAJ ZA SVOJU WATCH PLATFORMU

Nakon Applea, Facebook bi mogao biti sljedeći koji će potrošiti milijardu dolara na produkciju originalnog sadržaja tokom iduće godine kako bi potaknuo veći angažman korisnika, piše Wall Street Journal.

Facebook želi proizvoditi sadržaje za svoju novootvorenu platformu za video emisije, „Watch“, koja je već debitirala s osam epizoda dokumentarne serije o Real Madridu.

Ova društvena platforma će morati dobro da se potrudi ukoliko želi sustići Netflix, koji je potukao očekivanja analitičara o rastu pretplatnika sa skokom na 104 miliona na globalnoj razini, dok ne treba zaboraviti ni rast Amazona koji je ove godine ostvario prihod od čak 19,5 milijardi funti.

Pored toga, i Disney je nedavno objavio da povlače svoje sadržaje sa Netflix-a kako bi razvijali vlastitu platformu za streaming.