Tele2 i ove godine, umjesto kupovine božićnih poklona partnerima, taj novac usmjerava dobrovoljnim vatrogasnim društvima donirajući im prijeko potrebne dronove

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

THE COCA-COLA COMPANY NAJAVLJUJE KREDITNI SPORAZUM SA IONIQA TECHNOLOGIES

The Coca-Cola Company je najavila novi sporazum o produženju kredita za Ioniqa Technologies (Holandija) kako bi pomogla razvoj Ioniqa zaštićene tehnologije za proizvodnju visokokvalitetnih recikliranih plastičnih proizvoda iz plastičnog otpada koji se teško reciklira. Sporazum je napravljen kako bi se ubrzao razvoj i korištenje visokokvalitetnih recikliranih plastičnog proizvoda za upotrebu u flašama koje koristi The Coca-Cola Company.

Ova investicija podržava globalnu viziju kompanije za Svijet bez otpada (World Without Waste), koja uključuje cilj stvaranja ambalaže koja je napravljena od najmanje 50% recikliranog materijala, do 2030.g. Nova tehnologija podržava cirkularnu ekonomiju za plastiku, omogućavajući da ambalaža poput obojenih plastičnih flaša,  koje su mogle biti isključene iz reciklažnih tokova, bude reciklirana u ambalažu za upotrebu u prehrambenoj industriji.

TELE2 DRONACIJA SE NASTAVLJA

24 Sata: Coca-Cola napreduje sa World Without Waste vizijom; Tele2 dronacija; Knjiga Elije Pekica Pagon u SAD-u; Saatchi&Saatchi preuzeo globalni account za Siemensove kućanske aparate...

Tele2 i ove godine, umjesto kupovine božićnih poklona partnerima, taj novac usmjerava dobrovoljnim vatrogasnim društvima donirajući im prijeko potrebne dronove. Ovoga puta će ih dobiti Javne vatrogasne postrojbe iz Zagreba, Ploča, Vukovara, Orebića i Đakova. Oni brinu o sigurnosti svih pa im se na ovaj način želi reći hvala.

Dronovi će biti izuzetno korisni za rano otkrivanje mjesta požara, praćenje napretka s udaljene lokacije i pružanje Wi-Fi komunikacijskih kanala osoblju na kopnu. Na neka mjesta na kojima bi vatrogascima trebalo i više od pola sata, dron stiže za svega nekoliko minuta, stoga ova donacija odlazi u prave ruke.

NOVA KNJIGA ELIJE PEKICA PAGON THE WISDOM OF ARAMIS IZAŠLA U SAD-U

24 Sata: Coca-Cola napreduje sa World Without Waste vizijom; Tele2 dronacija; Knjiga Elije Pekica Pagon u SAD-u; Saatchi&Saatchi preuzeo globalni account za Siemensove kućanske aparate... 4

Nakon što je u mjesecu studenom 2018. godine izašla nova knjiga eseja na engleskom jeziku  pod naslovom The Wisdom of Aramis autorice Elije Pekica Pagon, 12. prosinca ove godine, spomenuta knjiga eseja doživjela je svoje američko izdanje te tako postala dostupna međunarodnom tržištu, uključujući i renomirane online knjižare kao što su Amazon i Barnes & Noble.

Dizajn naslovnice potpisuje Borut Benčina, a nakladnik za Ameriku je Balboa Press, A Division of Hay House. Knjiga se u Americi prodaje u mekom povezu, po cijeni od 20,99 USD.

SAATCHI & SAATCHI OSVOJIO GLOBALNI ACCOUNT ZA SIEMENS KUĆANSKE APARATE

24 Sata: Coca-Cola napreduje sa World Without Waste vizijom; Tele2 dronacija; Knjiga Elije Pekica Pagon u SAD-u; Saatchi&Saatchi preuzeo globalni account za Siemensove kućanske aparate... 2

Saatchi & Saatchi je osvojio globalni account za Siemens Home Appliances i bit će zadužen za oglašivačku strategiju u kreativne usluge globalno.

Uredi agencije u Düsseldorfu i Kini radit će zajedno na održavanju i izgradnji globalnog prisustva brenda. Siemens je naime ušao na Kinesko tržište 1994 godine i ušao je u 31 provinciju i gotovo 700 gradova u ovoj zemlji.

GOOGLE ĆE INVESTIRATI VIŠE OD MILIJARDU DOLARA NA ŠIRENJE U NEW YORKU

24 Sata: Coca-Cola napreduje sa World Without Waste vizijom; Tele2 dronacija; Knjiga Elije Pekica Pagon u SAD-u; Saatchi&Saatchi preuzeo globalni account za Siemensove kućanske aparate... 1

Google će uložiti više od milijardu dolara kako bi proširio svoju prisutnost u New Yorku.

Pretraživački div je na svome blogu objavio kako su potpisali ugovore o zakupu na adresama 315 i 345 Hudson Street, te su potpisali pismo namjere za adresu 550 Washington Street, na kojima bi otvorili svoj novi kampus od 160,000 kvadratnih metera, nazvan Google Hudson Square.

Google namjerava useliti u nove prostorije na Hudsonu do 2020. godine, te u urede u Washington Street do 2022. godine, izjavila je glavna finansijska direktorica Alphabeta Ruth Porat.

Taj potez mogao bi omogućiti kompaniji da više nego udvostruči trenutno osoblje u ovome gradu (7000) tokom sljedeće decenije.