McCann Beograd i McCann Podgorica još jednom imaju razloga za slavlje!

This article is also available in: English

Priredio: Adnan Arnautlija

BRONZA ZA MCCANN BEOGRAD I MCCANN PODGORICA NA EPICA NAGRADAMA

Jučer je u Amsterdamu počelo finalno žiriranje ovogodišnjih Epica nagrada, a među prvim pobjednicima ovogodišnjeg izdanja našla se i jedna kampanja iz naše regije.

U kategoriji događaja, jednu od bronzanih nagrada odnio je projekat #Neželjena, koji su agencije McCann Beograd i McCann Podgorica radile za NVO Centar za ženska prava.

SEMPL: ZADNJI POZIV ZA MEDIJSKU ZVIJEZDU BUDUĆNOSTI!

Na SEMPL-u više od trideset govornika iz jedanaest država

Gotovo je sigurno da se u svakom timu krije neko ko, pored toga što tek počinje karijeru u medijsko-komunikacijskom svijetu, zaslužuje da stupi na SEMPL-ovu scenu za pobjednike. I ove godine će na konferenciji biti proglašena medijska zvijezda budućnosti.

Hoćete li predložiti svog kandidata? Ako je mlađi od 32 godine i u svom poslu postiže odlične rezultate, ako je proaktivan, prati trendove i kreira ih, može postati pobjednik.

Predložite svog kolegu ili koleginicu i tako pokažite koliko ih cijenite.

Svog kandidata možete nominirati do kraja sedmice, 16. novembra 2018. ovdje.

SPORTO 2018: DOLAZE GOVORNICI IZ OSAM ZEMALJA

24 Sata: Bronzana Epica nagrada za #Neželjenu; Posljednji poziv za medijsku zvijezdu budućnosti; Govornici iz osam zemalja na SPORTO konferenciji... 3

Manje od 10 dana je preostalo do vodećeg događaja na području marketinga i sponzorstava u sportu u ovom dijelu Evrope. Na tradicionalnoj lokaciji v (S)Portorožu 22. 23. novembra će se održati već 15. SPORTO konferencija, koja ostaje odlična prilika za poslovno druženje.

I ove godine na SPORTO dolaze govornici iz osam različitih zemalja, koji će s učesnicima dijeliti svoja iskustva i znanja – od sponzorstava do (digitalnog) komuniciranja i angažmana navijača.

Više o programu konferencije možete pročitati ovdje.

SPORTO Talk će ove godine ugostiti Aleksandra Čeferina, predsjednika UEFA, a planove za EuroVolley 2019, koji će se iduće godine održati i u Sloveniji, predstavit će Aleksandar Boričić, predsjednik Europske odbojkaške federacije. Sve ovogodišnje govornike možete pronaći na ovoj poveznici http://sporto.si/en/speakers/, a detaljan program je objavljen ovdje.

SBB UBJEDLJIVO NAJVEĆI DISTRIBUTER MEDIJSKIH SADRŽAJA U SRBIJI

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge Srbije, u svom pregledu tržišta za 2017. godinu, navodi da je najveći operater distribucije medijskih sadržaja u Srbiji Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže d.o.o. (SBB), sa tržišnim učešćem od 54 odsto prema broju pretplatnika.

Telekom Srbija zauzima oko 25 odsto tržišnog učešća u 2017. godini. Pored SBB i Telekoma, mogu se izdvojiti JP PTT Srbija, Kopernikus Technology, Radijus Vektor i Sat – Trakt. Mjereno brojem pretplatnika, ovi operatori zajedno zauzimaju 92 odsto tržišta distribucije medijskih sadržaja.

Najzastupljeniji način distribucije medijskih sadržaja u 2017. godini je i dalje distribucija preko kablovskih operatera koji imaju oko 990.000 pretplatnika (rast od 3 odsto u odnosu na prethodnu godinu).

HDD: OTVOREN POZIV ZA DIZAJNERA NA PROJEKTU CENTAR OBLIKOVANJA SVAKODNEVNICE

24 Sata: Bronzana Epica nagrada za #Neželjenu; Posljednji poziv za medijsku zvijezdu budućnosti; Govornici iz osam zemalja na SPORTO konferenciji...
Projekt pod nazivom  Centar oblikovanja svakodnevice (COS), koji je Hrvatsko dizajnersko društvo zajedno s partnerima, udrugom Bacači sjenki, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH), Muzejom za umjetnost i obrt (MUO) te Gradom Zagrebom, prijavilo na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali“, odabran je za bespovratno sufinanciranje Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane dizajnere (pojedince ili timove) na dostavu prijava za uslugu izrade vizualnog identiteta projekta. Rok za prijavu je do 27. studenog 2018. godine, do 17 h (UTC+1).

Više o projektu na www.dizajn.hr

BRITANSKA OGLAŠIVAČKA LEGENDA NAPUŠTA AMV BBDO NAKON 26. GODINA

24 Sata: Bronzana Epica nagrada za #Neželjenu; Posljednji poziv za medijsku zvijezdu budućnosti; Govornici iz osam zemalja na SPORTO konferenciji... 2

Cilla Snowball, CEO grupe i predsjednica AMV BBDO grupacije, odlazi iz ove Londonske agencije nakon 26 godina.

Snowball, koja je bila na AdAge Woman to Watch listi, i jedna od najcjenjenijih žena u poslovnom svijetu Velike Britanije, namjerava se fokusirati na „portfelj“ karijeru s nizom uloga. Na CEO poziciji naslijedit će je trenutna direktorica klijenata Sarah Douglas, dok će njenu poziciju predsjednice preuzeti Justin Pahl, trenutni generalni direktor. Ove izmjene će stupiti na snagu 1. januara/siječnja 2019.

Snowball odlazi nakon odlične godine za agenciju, u kojoj su osvojili nove klijente, kao što je lanac supermarketa Asda, i kreativne nagrade, uključujući tri Grand Prixa u Cannesu za projekte kao što su „Blood Normal“ za Libresse i Trash Isles za Plastic Ocean / Ladbible.

U široj industriji je bila i predsjednica udruge oglašavanja Velike Britanije, i predsjednica WACL-a, Marketing grupe Velike Britanije i The Thirty Club-a.